WASTED FOOD

Een circulaire foodindustrie
case_wasted-food
Ontmoeten

Nog even geduld. Kijk regelmatig naar onze business cases, want de wereld verandert snel. Onze informatie over dit onderwerp volgt binnenkort.

Ambitie

Een (multiculturele) groep van ondernemers/koks maken op basis van het dagelijks wisselende aanbod van verse grondstoffen kleien series van hoogwaardige eindproducten of halffabricaten voor particulieren of horeca. Denk aan pesto’s, mousses, basispasta’s voor de bereiding van stoof- of wokschotels etc.

Stel je voor

dat verse grondstoffen als groente en fruit niet gratis weggegeven of doorgedraaid hoeft te worden maar kunnen dienen als verse grondstof voor kleine series van nieuwe eindproducten met een realistische verkoopwaarde. We zijn dan aan het upcyclen naar productie met een vergoeding voor de geleverde arbeid. Duurzaam ondernemen met oog voor milieu en een circulaire foodindustrie.

Doe mee

Enthousiaste foodliefhebbers die het een uitdaging vinden om steeds weer nieuwe recepten te zoeken, vaak gebaseerd op traditionele technieken van verduurzaming. Toepassing van technieken uit andere culturen op onze regionale producten. Wil je mee werken aan een nieuwe manier van denken en exploiteren in de foodwereld, wij zoeken jou.

Meer info?

  • Wil je meer informatie over deze case? Stuur ons een bericht.

HOP-ON HOP-OFF

De capaciteit van Maastricht anders gebruiken

SCHRIJVENDE DENKERS

Collectieve denkkracht als businessmodel

MADE IN THE EUREGION

Een eigen afdeling in Loods 5

50 PLEASE

Creatieve producten en diensten voor ouderen.

MATCHMAKING

Van open koffie tot grote aanbesteding

HOUSE OF CHANGE

Een aanpak van arbeidsmobiliteit

CIRCULAIR TEXTIEL

Een unieke kans voor Modestad Maastricht.

MASTER MEETINGS

Maastricht nóg beter op de kaart

ONCE MORE

Een nieuw circulair medisch textielmerk

EEN INSPIRATIEWINKEL

Die het bedrijfsleven kan triggeren

Vraag het de community leden en specialisten helpen je met alle vraagstukken of check onze FAQ